Način pripreme
Palamidu dobro očistimo i isečemo poprečno na kolutove. Veoma dobro operemo.
Kada smo očistili ribu, obilno zalivamo sokom sveže ceđenog limuna i ostavljamo na 30 minutica.
Uvaljamo palamidu u kukuruzno brašno u koje smo stavili so i crni biber.
Stavljamo tiganj na ringlu i pržimo u veoma zagrejanom ulju - dok lepo ne porumeni.
Svaki komad stavljamo na kuhinjski papir.
Ovo je recept za prženu palamidu.
Za palamidu na gril tiganju recept je sledeći.
Očistimo ribu, ali je ne delimo na dva dela, nego je ostavljamo celu.
Pobiberimo je belim biberom i obilno zalivamo limunovim sokom, nakon čega ostavljamo da odmori.
Gril tiganj zagrevamo na maksimum, a samo ribu nauljimo maslinovim uljem i stavljamo da se peku prvo sa strane kože, a zatim okrećemo.
Pečemo otprilke po tri minute pri svakom okretanju.
Poslužujemo palamidu na gril tiganju i prženu.