Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Zapečena pileća kavarma

Zapečena pileća kavarma

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Zapečena pileća kavarma
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ne gubite više vremena - uhvatite se u koštac sa ovom pilećom kavarmom"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 crvena i 1 zelena
  • pileće grudi - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi iseckajte na kockice. Pospite ih solju, s 2 kašike ulja i crnim biberom, dobro izmešajte.

Luk isecite na polumesece, a paprike na kockice.

Zagrejte ulje i propržite pileće meso. Kada promeni svoju boju sipajte u blago nauljenu tepsiju za pečenje.

U istoj masnoći propržite prvo luk, posle dodajte paprike i na kraju paradajz. Sipajte prženo povrće u tepsiju i izmešajte.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite kavarmu otprilike 25 minuta ili dok ne bude gotova.

Zapečena pileća kavarma je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: