Način pripreme
Pripremamo koru od maslaca tako što prosejemo i izmešamo brašna u posudi. Dodajemo hladni maslac u kockicama u njih. Slede šećer u prahu i voda.
Umesimo testo rukama ne meseći mnogo dugo. Posle rasprostiremo testo od maslaca prstima u tepsiju za paj pokrivenu pergamentnim papirom.
Da bismo pripremili nadev za paj od maslaca, operemo, ogulimo i iseckamo jabuke na sitne komadiće u posudu.
U njih dodajemo smeđi šećer, cimet, vanilu, esenciju ruma, suvo grožđe i bademe (prethodno samleveni u secku). Dobro sve umesimo i stavljamo ga na koru u tepsiju.
Raskošan paj od jabuka pokrivamo folijom i ostavljamo ga u frižideru na sat vremena,
Paj od maslaca sa jabukama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotov. Po želji može da se doda jedno jaje u koru pre nego što se umesi.
Neka vam je slatko!