Sirova vegeta

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Sirova vegeta
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Sirova vegeta, koja može da postane deo supa, glavnih jela ili drugih vrsta jela - dobro je da je imate"

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 1 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • crvene paradajz - paprike - 500 g
  • crvene paprike kapija - 500 g
  • zelene paprike kapija - 500 g
  • zeleni paradajz - 1 kg
  • celer - 1 glavica sa stabljikama i listovima
  • peršun sa korenjem - 1 veza
  • so - 500 g, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite paprike i očistite ih od semenki.

Naseckajte ih na komade i ubacite ih u posudu.

Šargarepu i zeleni paradajz takođe operite, očistite i naseckajte.

Ovu vrstu domaće sirove vegete možete da napravite tako što sve namirnice iseckate na kockice, a možete i sve da jako usitnite u čoperu ili blenderu.

Kada ste sve naseckali, posolite.

Promešajte dobro i ubacite gotovu sirovu vegetu u suve tegle sa poklopcima na zavrtanj.

Držite na hladnom i tamnom mestu.

Vegetu u teglama koristite po 1-2 kašike u supama, seoskim janijama, sosevima, pirinču, ali pazite na so ili još bolje, nemojte soliti jelo kada koristite ovu vegetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: