Makedonska salata u teglama

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
23/08/2017
"Makedonska salata za apetit, koja se priprema u jesen, kako bi joj se divili tokom zime "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 486
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • paprika - 2 kg, crvena, mesnata
  • paprika - 500 g , dugačka ljuta
  • beli luk - 2 glavice
  • peršun - 2 veze
  • za salamuru
  • sirće - 2 šolje
  • ulje - 2 šolje
  • šećer - ½ šolje
  • so - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Papriku ispecite, oljuštite i naseckajte na komade. Paradajz sameljite i kuvajte dok se ne zgusne. Beli luk oljuštite i naseckajte na sitno. Ljute paprike očistite od drški i presecite ih na pola, pa ih potopite u vruću salamuru dok ne omekšaju.

Izvadite ljute paprike i dodajte ih u paradajz pire, a zatim dodajte crvenu papriku, beli luk i naseckani peršun. Kuvajte još pola sata da se zgusne na slaboj vatri. Sipajte u tegle i prokuvajte tegle oko 5 minuta, nakon što voda proključa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar