Način pripreme
Blago zagrejte sveže mleko i u njemu rastvorite kvasac i šećer.
Odvojte prosejano brašno, oblikujte udubljenje u njegovoj sredini i unutra sipajte sveže mleko, so, oba jajeta i belance. Postepeno umesite meko testo koje se ne lepi. Podelite ga na 4 jednaka dela, pokrijte krpom i ostavite da naraste na petnestak minuta.
Izrendajte na sitno rende kačkavalj i sir, mešajte ih zajedno sa omeknulim maslacem.
Uzmite jednu loptu testa i razvijte je u pravougaonik (35x45 cm). Koru namažite smesom od kačkavalja.
Razvijte drugu loptu i stavite je na prvu namazanu koru. Ponovo pospite smesom. Proceduru nastavite na isti način i sa ostale dve lopte testa.
Uvijte dobijenu debelu koru u rolat, a od njega isecite pužiće.
Stavite papir za pečenje u tepsiju i odozgo poređajte pužiće. Ostavite da ponovo narastu na dvadesetak minuta.
Namažite ih umućenim žumancem i pospite susamom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pecivo dok se ne dobije prijatna boja.
Moji razvijeni pužići su gotovi.