Način pripreme
Patlidžan iseckajte na kockice i stavite u posudu sa slanom vodom da se oslobodi gorčina iz njega.
Tikvicu isecite na kockice i zajedno sa isečenim i oceđenim patlidžanom poređajte u veliku tepsiju na papir za pečenje.
Pospite solju i maslinovim uljem i stavite u rernu da se peku.
Crni luk i beli luk isecite na listiće i dinstajte u tiganju sa malo masnoće.
Dodajte im nasečene paprike i malo kasnije sipajte prethodno ispasirani paradajz i prepolovljeni čeri paradajz.
Začinite ovo jelo od povrća sa malo soli i šećera i dodajte pečene tikvice i patlidžan.
Ostavite jelo na šporetu još malo da se sos zgusne.
Neposredno pre sklanjanja sa vatre, dodajte masline, bosiljak, sirće i biber.
Letnje sicilijansko jelo sa puno povrća je spremno.
Prijatno!