bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od krompira»Krompir čorba sa rezancima i zaprškom

Krompir čorba sa rezancima i zaprškom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Krompir čorba sa rezancima i zaprškom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
01/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
"Nikada ne odbijamo predlog koji uključuje krompir čorbicu za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite papriku, šargarepu i luk.

Sipajte ih u šerpu, prelijte ih vodom, posolite i dodajte 3 kašike ulja.

Stavite na vatru i kada tečnost provri merite pet minuta. Kada prođe to vreme dodajte oljušten i isečen krompir.

Ubacite u kipuću tečnost jedan ceo paradajz (da se dobro napari). Sipajte rezanca, kada krompir počne da omekšava.

Čim se i rezanca potpuno skuvaju, izvadite paradajz i sklonite mu ljusku. Izgnječite ga i sipajte u krompir čorbu.

Sklonite sa vatre gotovu čorbu i začinite je biberom i isečenim peršunom.

Ohladite kratko i začinite umućenim jajetom sa kiselim mlekom. Podesite pažljivo temperaturu da se ne preseče.

Krompir čorba sa rezancima i zaprškom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: