Normandski sos

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Normandski sos
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
02/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
13 min.
"Čaroban normandski sos za vaša riblja jela - pravo iznenađenje za čula!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 40 g
  • brašno - 2 kašike
  • riblji bujon - 2 šolje
  • so
  • biber
  • jaja - 2 komada, samo žumanca
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se stavlja u duboku posudu i istopi se.

U njega se dodaje brašno, pri čemu se meša neprestano.

Nakon što dobije zlatastu boju, smesa se razređuje toplim ribljim bujonom.

Sos se kuva dok se ne zgusne (oko 5-6 minuta). Začinjava se solju i sveže mlevenim biberom.

Nakon što se zgusne sklanja se sa ringle i procedi se.

U drugoj posudi se umute žumanca i sok od limuna. I njih se uz neprestano mešanje dodaje po malo toplog sosa.

Nakon što se temperatura žumanaca ujednači ona se sipaju u sos i ponovo se meša.

Normandski sos je pogodan za različite vrste riba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti