Način pripreme
Za spremanje ukusne slatke pite biće vam potrebna merna čaša od 200 ml.
Umutite šećer sa jajima. Dodajte ulje. Sipajte sodu u kiselo mleko. Čim se aktivira dodajte u jaja.
Namažite posudu za pečenje pd 28 cm uljem. Stavite koru, drugu potopite u smesu od jaja i stavite u posudu za pečenje. Pospite sitnim sirom. Ponovo natopite koru i stavite je u posudu za pečenje tako kako je izgnječena.
Odozgo pokrijte pitu sa sitnim sirom celom korom. Isecite na kvadrate. Istopite maslac i prelijte njime pitu i preostalom smesom od jaja.
Pecite ukusnu pitu 25 minuta na 180 stepeni, posle smanjite na 160 i dopecite još 25 minuta.
Spremite sirup stavljajući na ringlu šećer i vodu. Kuvajte 5-6 minuta, dodajte sok od limuna, so i vanilu. Nakon što se ohladi, prelijte već ohlađenu pitu.
Isecite na kvadrate. Slatka pita sa sitnim sirom i jajima se jede nakon što se ohladi i odstoji nekoliko sati.