Način pripreme
Operite, posušite i isecite patlidžan na kriškice po dužini. Koristite mandolinu kako bi bili jednake debljine, a i da bi vam bilo jednostavnije da ih napravite da budu tanke.
Posolite ga i ostavite da se ocedi gorki sok na 30 minuta, posle ponovo operite i upijte vlagu kuhinjskim ubrusom.
Nauljite kriške patlidžana sa obe strane uljem ili maslinovim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pređite na pravljenje nadeva tako što iseckate i stavite luk da se proprži na maslinovom ulju i malo soli. Čim omekne, dodajte šargarepu izrendanu na fino rende i kuvajte dok i jedno i drugo povrće ne bude savršeno proprženo.
Dodajte mleveno meso, crni biber i brašno i mešajte nekoliko minutica dok mleveno meso ne promeni svoju boju.
Sipajte tri puta vodu uz neprestano mešanje i kuvajte dok se tečnost ne redukuje i dok se ne stvori blagi kremasti sos oko mrvica mlevenog mesa.
Nadev mora da se meša sve vreme na umerenoj vatri i da se kuva dok se ne zgusti da posle ne bi ispadao iz rolnica sa povrćem.
Na kraju sklonite sa vatre, začinite sa još soli i bibera i dodajte iseckan svež peršun za svežinu i ukus.
Uvijajte rolnice od patlidžana sa kašikom ukusnog, kremastog i aromatičnog nadeva sa mlevenim mesom.
Poređajte na poslužavnik i poslužite kao predjelo ili meze uz crveno vino.
Prijatno sa ovim neobičnim Rolnicama od patlidžana sa mlevenim mesom!