Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan u rerni sa mlevenim mesom i paradajzom

Patlidžan u rerni sa mlevenim mesom i paradajzom

Patlidžan u rerni sa mlevenim mesom i paradajzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Ako poslužite gostima veoma ukusno jelo, vrlo je verovatno da će tražiti još"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komad, srednje veliki
  • luk - 2 glavice
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz - 2 komada
  • čubar
  • masnoća - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Opran i isečen na krugove patlidžan stavite na oko 15 minuta u posoljenu vodu. Ocedite ga i osušite. Zapržite ga na kratko u zagrejanoj masnoći.

Luk isečen na sitno izdinstajte u masnoći u kojoj ste pržili patlidžan. Nakon što se luk izdinsta, dodajte i mleveno meso i promešajte.

U zagrejanoj posudi za pečenje s nelepljivim dnom poređajte red patlidžana. Preko svakog kruga stavite nadev s mlevenim mesom.

Pospite čubrom, stavite odozgo novi krug patlidžana.

Završite stavljajući krug paradajza i zapecite oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: