Način pripreme
Najpre operite i očistite paprike. Poparite ih u vrućoj vodu minuta, da postaneu meke. Iseckajte na sitno šargarepu i luk. Izdinstajte ih u velikom tiganju.
Kada omekšaju dodajte mleveno meso. Usitnite na mrvice, stavite pirinač, dolijte šolju vode.
Čim pirinač poveća obim, dodajte usitnjen paradajz, Posolite, dodajte biber i alevu papriku, čubar. Nadev za paprike sa mlevenim mesom se kuva još nekoliko minuta i sklanja se sa ringle.
Napunite paprike i poređajte ih u posudu za pečenje. Preostali nadev možete da sipate između njih, ako ga ima. Sipajte dve i po šolje vode i pecite paprike na 200 stepeni.
Sopremite sos tako što zapržite brašno u malo ulja. Dodajte 100 ml vode i polovinu kiselog mleka.
Sa preostalim mlekom umutite jaja i dodajte u ostalo. Zgusnite sos za paprike nekoliko minuta.
Punjene crvene paprike u belom sosu su sjajne!