Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Male sarme od loze i punjene crvene paprike sa telećim mlevenim mesom

Male sarme od loze i punjene crvene paprike sa telećim mlevenim mesom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Male sarme od loze i punjene crvene paprike sa telećim mlevenim mesom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Znate da što su manje sarmice to su ukusnije, zar ne"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće, krupnije mleveno
  • listovi loze - 30 komada, zamrznuti
  • paprike - 6 komada, crvene (zamrznute)
  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 komad, star, velika glavica
  • mladi luk - 1 vezica, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • mirođija - 1/2 vezice
  • peršun - 1/2 vezice
  • nana - 2 - 3 prstohvata, suva
  • biber - 1 kašičica + zrna belog bibera
  • so - 1 kašičica
  • paradajz - 1/2 konzerve, ljušten na kocke
  • ulje + maslinovo ulje za kuvanje + grudva maslaca
  • voda - za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sarme i paprike se prethodno odmrznu; jelo se sprema u ekspres loncu; nadev nije unapred obrađivan.

U posudu se stavlja mleveno meso, usitnjen mladi luk, a stari luk i šargarepa su provučeni kroz blender po principu stop-start dugme, da se pretvore u male kocke. Dodaju se u mleveno meso.

Pirinač se opere hladnom vodom i takođe se dodaje zajedno sa mirođijom, peršunom, nanom, biberom, solju. U nadev se dodaje i mlaka voda i promeša se dobro. Prvo se pune crvene paprike, pri čemu se svakoj otvor potapa u brašno i ređaju se u šerpu, a između njih se poređaju savijene male sarme od loze.

Preliva se uljem i maslinovim uljem i dodaje se paradajz iz konzerve. Preliva se vodom do sarmi i paprika. Posipa se nekoliko zrna belog bibera i dodaje se još malo soli.

Pokriva se tanjirom, poklapa se i stavlja na umerenu vatru. Nakon što zapišti ventil na loncu, meri se 20 minuta i sklanja se sa ringle. Preko sarmi i paprika dodaje se grudva maslaca. Servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: