Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hleb sa kačkavaljem

Hleb sa kačkavaljem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Hleb sa kačkavaljem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
25/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Domaći hleb je još ukusniji kada je pripremljen sa kačkavaljem - da ne kažete posle da vam nismo rekli"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g, belo
  • voda - 200 ml
  • sveže mleko - 50 ml
  • žumance - 1 komad
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • med - 1 kašičica
  • kvasac - 10 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • kačkavalj - 200 g, tvrđi
  • seme maka - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu.

Promešajte sveže mleko i vodu. Lagano ih zagrejte. Dodajte kvasac i med, promešajte dok se sve ne rastvori. Sipajte u brašno.

Dodajte žumance, so i maslinovo ulje. Narendajte 50 g kačkavalja, a ostatak nasecite na kockice. Dodajte ga u posudu.

Umesite meko testo. Umešeno testo ostavite u posudi, pokrijte ga komadom providne folije i krpom. Sačekajte dok ne udvostruči zapreminu.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite testo u veliki pravougaonik. Umotajte rolat od testa.

Pravougaoni kalup za kolače obložite papirom za pečenje. Stavite hleb unutra. Ostavite ga ponovo oko pola sata. Kada hleb dobro naraste, premažite ga maslinovim uljem i pospite semenom maka.

Pecite hleb sa kačkavaljem u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.

Stavite gotov hleb na rešetku da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: