Način pripreme
Prosejte brašno u posudu.
Promešajte sveže mleko i vodu. Lagano ih zagrejte. Dodajte kvasac i med, promešajte dok se sve ne rastvori. Sipajte u brašno.
Dodajte žumance, so i maslinovo ulje. Narendajte 50 g kačkavalja, a ostatak nasecite na kockice. Dodajte ga u posudu.
Umesite meko testo. Umešeno testo ostavite u posudi, pokrijte ga komadom providne folije i krpom. Sačekajte dok ne udvostruči zapreminu.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite testo u veliki pravougaonik. Umotajte rolat od testa.
Pravougaoni kalup za kolače obložite papirom za pečenje. Stavite hleb unutra. Ostavite ga ponovo oko pola sata. Kada hleb dobro naraste, premažite ga maslinovim uljem i pospite semenom maka.
Pecite hleb sa kačkavaljem u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.
Stavite gotov hleb na rešetku da se ohladi.