Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Peljmeni»Peljmeni bez mesa

Peljmeni bez mesa

NikiNiki
Guru
565853k
Peljmeni bez mesa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"I sa ovim nadevom peljmeni su mnogo ukusni"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • voda - 100 ml
  • brašno - 1 šolja
  • jaje - 1 komad
  • so
  • Nadev
  • sitan sir - 200 g
  • jaje - 1 komad
  • beli luk - 1 čena
  • biber
  • Za mazanje
  • jaje - 1 komad
  • maslac - za prelivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo prosejano brašno, dodajemo umućeno jaje, vodu i so po ukusu.

Zamesimo testo, pokrivamo prozračnom folijom i ostavljamo u frižideru 30 minuta. Spremamo nadev od namrvljenog sitnog sira, umućenog jajeta, narendanog čena belog luka, soli i bibera po ukusu, zamesimo dobro.

Testo za peljmene razvijemo na debljinu od oko 2 mm.

Čašom isečemo krugove, krajeve svakog kruga mažemo jajetom, stalvjamo nadev i presavijamo.

U šerpu stavljamo vodu, posolimo, čim provri ubacujemo peljmene i kuvamo dok ne isplivaju peljmeni sa sitnim sirom.

Izvadimo rešetkastom kašikom i serviramo peljmene bez mesa sa istopljenim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: