Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Kolač od jabuka sa ovsenim pahuljicama i tečnom čokoladom

Kolač od jabuka sa ovsenim pahuljicama i tečnom čokoladom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Kolač od jabuka sa ovsenim pahuljicama i tečnom čokoladom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
05/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Sjajan kolač od jabuke sa ovsenim pahuljicama i mnooogo čokolade"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 100 g
  • brašno - 75 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kesica (2 g)
  • ulje - 70 ml
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 50 g
  • jabuka - 2 komada
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • orasi - 1 šaka
  • tečna čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sjedinite sastojke, dodajući redom ovsene pahuljice, prosejano brašno, prašak za pecivo, cimet, vanilu, promešajte dobro.

Dodajte ulje, jaje i šećer, promešajte ponovo. Oljuštite i isecite jabuke na male kocke, prelijte ih sokom od limuna, promešajte i dodajte ih u smesu, ponovo promešajte. Isecite koštunjavo voće i dodajte u smesu i promešajte smesu veoma dobro.

Stavite na dno kalup za tortu prečnika 20 cm, namažite uljem i rasporedite smesu u nju, pritiskajući i zagladite kašikom.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta, dok čačkalica ne bude suva.

Gotov u ohlađen kolač od jabuka premestite u odgovarajući tanjir i namažite obilno tečnom čokoladom.

Kolač od jabuke sa ovsenim pahuljicama i tečnom čokoladom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: