Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od pasulja sa suvim paprikama i paradajzom

Janija od pasulja sa suvim paprikama i paradajzom

Janija od pasulja sa suvim paprikama i paradajzom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Odmah krećemo sa pripremom ove ukusne janije od pasulja"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 - 2 komada, suve
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 10 komada, sušeni čeri paradajz
  • celer - 1 stabljika
  • paradajz pire - 3 kašike
  • so
  • biber
  • čubar
  • nana
  • selen
  • za zapršku
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite u hladnu vodu prethodne noći.

Ujutru ga isperite i stavite u šerpu. Sipajte vodu i skuvajte ga da bude skoro gotov.

Možete ga skuvati i u ekspres loncu za otprilike pola sata.

Naseckajte luk, šargarepu i celer na sitno. Ubacite ih u šerpu.

Dodajte suve paprike (naseckane na veće ili manje komade, kako volite) i sušeni paradajz. Dodajte so i začine.

Kuvajte janiju od pasulja dok povrće ne bude skuvano.

U tiganju upržite alevu papriku u malo masnoće.

Dodajte brašno i pržite 2-3 minuta.

Ubacite zapršku u pasulj, kuvajte 5 minuta i sklonite sa vatre pasulj sa suvim paprikama i paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: