Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Boranija sa batacima i krompirom

Boranija sa batacima i krompirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Boranija sa batacima i krompirom
Fotografije: Yordanka Vasileva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Janija sa mesom i povrćem u bojama jeseni"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • pileći bataci - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • kukuruzno brašno - 2kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • mirođija
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake u slanoj vodi.

Zagrejte ulje u šerpi i prodinstajte sitno naseckanu šargarepu i luk sa malo vode. Dodajte nesečenu boraniju.

Poklopite šerpu i kuvajte dok boranija ne omekša, uz povremeno mešanje. Dodajte krompir i malo nakon toga dolazi red na paradajz i alevu papriku.

Sipajte i malo od bujona u kome ste kuvali batake, promešajte i dodajte meso, koje ste skinuli sa kostiju i iseckali. Ako ima potrebe, posolite.

Smanjite jačinu vatre i kuvajte janiju dok ne bude gotova.

Na kraju dodajte kukuruzno brašno rastvoreno u malo vode u čenove belog luka.

Pospite jelo sitno seckanom mirođijom i poslužite ga toplo.

Boranija sa batacima i krompirom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: