Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska rebra sa pivom u rerni

Svinjska rebra sa pivom u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjska rebra sa pivom u rerni
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Veoma ukusna rebra ćete dobiti na ovaj način - krompir kao prilog je obavezan"

Potrebni sastojci

  • vorčester sos - 2 kašike
  • senf - 4 kašike
  • svinjska rebra - 1 kg (cela)
  • pivo - 100 ml
  • biber - 1/2 kašike
  • korijander - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • krompir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte so, korijander, biber, senf, Vorčesteršire sos i ruzmarin. Dobro promešajte sve i premažite svinjska rebra veoma dobro sa svih strana.

Pokrijte ih i ostavite u frižideru na nekoliko sati. Prebacite rebra u vatrostalnu posudu. Sipajte oko 100 ml vode i 100 ml piva. Poklopite posudu i ubacite je u hladnu rernu.

Uključite rerni na 220 stepeni i pecite oko 30 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 180.

Na sredini pečenja možete da dodate malo začinjenog krompira.

Na samom kraju pečenja sklonite poklopac. Na taj način će pečena svinjetina da dobije prijatnu boju.

Svinjska rebra sa pivom u rerni su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: