Način pripreme
U posudu stavite sve namirnice za ćuftice i narendajte pekorino sir. Ako nemate, koristite kačkavalj. Dodajte ga u posudu i sve umesite dobro.
Napravite male ćuftice, ugrejte maslinovo ulje i ispržite ih do zlatne boje. Izvadite ih iz tiganja i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije masnoću.
Naseckajte crni luk na sitno, stavite ga u isti tiganj i za kratko ga propržite. Usitnite beli luk i dodajte ga u tiganj, promešajte i sipajte vino. Ostavite nekoliko minuta da ispari alkohol i dodajte paradajz sos.
Promešajte, posolite i dodajte biber, malo origana i bosiljka. Vratite ćuftice u tiganj, spustite ih u sos i smanjite vatru na srednju temperaturu.
Ostavite da se sos zgusne i da ispari višak tečnosti, povremeno mešajući.
Stavite šerpu sa 4 litra vode na vatru, ostavite da proključa, posolite i stavite špagete. Kuvajte ih nekoliko minuta da omekšaju i budu gotove (na pakovanju je napisano vreme kuvanja). Ocedite špagete.
Kada se sos zgusne, skinite ga sa vatre. Možete špagete ubaciti direktno u sos i promešati, a možete servirati posebno špagete u tanjiru i zatim ih preliti sosom sa ćufticama.
Po želji, možete dodati izrendan parmezan, pekorino ili kačkavalj.