Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka

Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Lepinjice sa ukusom belog luka, uz koje je svako jelo ukusnije"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 240 g
  • topla voda - 150 ml
  • suvi kvasac - 4 g
  • ulje - 1 kašika
  • sol - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • susam - za posipanje
  • maslinovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte toplu vodu u posudu mini pekare.

Na jedan kraj stavite so, a na drugi kraj smeđi šećer. Dodajte i ulje. Nakon toga ide brašno (zajedno sa belim lukom u prahu), u brašnu napravite udubljenje i u njega stavite kvasac.

Uključite program za mešenje testa. Kada je testo gotovo, oblikujte pogačice, koje ostavite na toplom mesu da narastu u plehu, čije ste dno pokrili papirom za pečenje (lepinjice treba da udvostruče zapreminu).

Pleh umotajte u foliju i pokrijte krpom.

Pre nego što ispečete lepinjice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, premažite ih maslinovim uljem i pospite susamom.

Lepinjice će se dosta lako mrviti. Prijatno!

Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: