Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Najukusniji pečeni čizkejk

Najukusniji pečeni čizkejk

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Najukusniji pečeni čizkejk
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Uživajte u najukusnijem pečenom čizkejku - pravo savršenstvo"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • običan keks - 300 g
  • kravlji maslac - 140 g
  • za čiz krem
  • krem sir - 300 g
  • šećer - 250 g
  • brašno - 50 g
  • kisela pavlaka - 300 g
  • limunov sok - 3 supene kašike
  • kora limuna - 1 komad, izrendana
  • jaja - 3 komada, L
  • žumanca - 2 komada
  • borovnice - 120 g, sveže ili zamrznute
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u blenderu. Kravlji maslac se istopi i dodaje se u keksiće. Lepo se izmeša.

Smesa se sipa ukalup koji se otvara od 26 cm, obložen papirom. Raspoređuje se po dnu i izdiže se bord visine 4-5 centimetra. Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni i peče se 10 minuta. Ostavlja se da se ohladi.

Krem sir se pomeša sa kiselom pavlakom. Dodaje se brašno i lepo se muti. Dodaju se limunov sok, jaja i žumanca. Mućenje se nastavlja dok ne postane homogeno. Na kraju se dodaju borovnice, tako što se smesa pažljivo meša.

Spolja se dna kalupa lepo upakuje u aluminijumsku foliju.

U tako pripremljeni kalup se sipa čizkrem.

Kalup se stavlja u veću tepsiju i sipa se voda 2/3 od visine tepsije.

Savršeni čizkejk se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 150 °C sat vremena i 30 minuta. Šporet se isključuje i čizkejk se istavlja u rerni sa zatvorenim vratima još 30 minuta.

Nakon toga vrata rerne se otvaraju i kolač se ostavlja na još 30 minuta tamo.

Kada se pečeni čizkejk u potpunosti ohladi, stavlja se u frižider na nekoliko sati.

Oslobađa se od prstena i možete da uživate u najukusnijem pečenom čizkejku.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: