Način pripreme
Upržimo mleveno meso u maslinovom ulju 5-6 minuta, dok ne promeni boju. Dodajemo luk i šargarepu, isečene na sitno i dinstamo dok mleveno meso ne upije svu tečnost i ne postane čvršće.
Začinimo solju, biberom i peršunom i sklonimo s ringle. Na kraju dodajemo sir, mešamo dobro i ostavimo da se ohladi.
Stavljamo kore na radnu površinu isečemo ih vertikalno na pet tračica, mažući svaku maslinovim uljem. Preklapamo na pola i stavljamo po malo od nadeva po dužini i uvijamo u rolnu.
Mažemo dobijeni zalogaj maslinovim uljem i zatvaramo otvor da se ne otvori. Na isti način pripremimo i ostale zalogaje. Poređamo ih u posudu za pečenje i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne dobiju lepu koricu.
Može da se servira s mlečnim ili pikantnim paradajz sosom.