Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Hrskavi zalogaji s razvijenim korama i telećim mlevenim mesom

Hrskavi zalogaji s razvijenim korama i telećim mlevenim mesom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Hrskavi zalogaji s razvijenim korama i telećim mlevenim mesom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Zabava s prijateljima i duplo veselje s našim hrskavim zalogajima s razvijenim korama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • mleveno meso - 600 g, fino mleveno (teleće)
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • peršun
  • sir - 100 g, narendan
  • maslinovo ulje - za mazanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Upržimo mleveno meso u maslinovom ulju 5-6 minuta, dok ne promeni boju. Dodajemo luk i šargarepu, isečene na sitno i dinstamo dok mleveno meso ne upije svu tečnost i ne postane čvršće.

Začinimo solju, biberom i peršunom i sklonimo s ringle. Na kraju dodajemo sir, mešamo dobro i ostavimo da se ohladi.

Stavljamo kore na radnu površinu isečemo ih vertikalno na pet tračica, mažući svaku maslinovim uljem. Preklapamo na pola i stavljamo po malo od nadeva po dužini i uvijamo u rolnu.

Mažemo dobijeni zalogaj maslinovim uljem i zatvaramo otvor da se ne otvori. Na isti način pripremimo i ostale zalogaje. Poređamo ih u posudu za pečenje i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne dobiju lepu koricu.

Može da se servira s mlečnim ili pikantnim paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: