Tropska torta sa ananasom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Tropska torta sa ananasom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ananas je odličan dodatak uz ovu tortu, zato što doprinosi njenom slatkom ukusu sa blago kiselim notama"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 120 g
  • brašno - 210 g
  • sušeno voće - 80 g, miks tropskog (mango, ananas, papaja, kokos)
  • sok od ananasa - 100 ml + 600 ml
  • za krem
  • bela čokolada - 300 g
  • slatka pavlaka - 300 ml + 600 ml
  • krem sir - 200 g
  • ananas - kriške
  • kokosovo brašno - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Sušeno voće se prethodno namoči u soku /100 ml/, barem 8 sati, žumanca se mute sa 70 g šećera na vodenoj pari dok se ne pretvore u gustu penu.

Belanca se mute sa ostalim šećerom /140 g/, dodaje se polako u delovima dok se ne pretvori u sneg, pažljivo se meša sa brašnom i voćem.

Peče se na 170 °C 30 minuta.

Nakon što se kora ohladi, seče se na 3 dela, prelije se sokom od ananasa /600 ml/.

Krem se pravi od 300 g bele čokolade pomešane sa 300 ml pavlake. Pavlaka proključa, skida se sa vatre i dodaje se bela čokolada.

Kada se u potpunosti ohladi, dodaje se u 600 ml umućene pavlake i 200 g krem sira.

Specijalna torta sa pavlakom se premazuje kremom i između redova se stavljaju komadići ananasa.

Ukras naše ananas torte je od kokosovog brašna sa strane borda, odozgo se ukrašava špricom sa ostalim kremom i komadićima ananasa uvaljanim u kokos.

Tropska torta sa ananasom je savršena za svaki praznik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: