Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme sa svežim kupusom i sjajnim sosom

Sarme sa svežim kupusom i sjajnim sosom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Sarme sa svežim kupusom i sjajnim sosom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
29/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Ove sarmice su sjajne, ali obavezno u kombinaciji sa sosićem"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 100 g, iz konzerve
  • belo vino - 3 kašike
  • kupus - 1 komad, mali
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • so
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 2 kašike
  • biber - prstohvat
  • kumin - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • sos
  • brašno - 3 kašike
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sklonite kočanj kupusa. Stavite kupus u šerpu sa kašikom sirćeta i kašikom soli i skuvajte. Ocedite kupus u cediljki. Razdvojite listove.

Sipajte šolju maslinovog ulja u duboki tiganj i zapržite iseckani luk. Dodajte mleveno meso i usitnite. Sipajte belo vino. Dodajte paradajz, peršun, kumin i biber. Stavite prstohvat soli i pirinač.

Sipajte šolju tople vode. Kuvajte dok ne ostane na masnoći. Stavite po kašiku nadeva za sarme u sredinu svakog lista. Uvijte sarmice.

Poređajte sarme od kupusa u šerpu, stavite tanjir odozgo, posolite i dodajte toplu vodu. Stavite dve kašike paradajz pirea.

Kuvajte sat vremena na umerenoj ringli. U posudici umutite brašno, žumance i kiselo mleko. Sipajte malo sosa, promešajte i vratite u šerpu. Ostavite da provri 2-3 minuta i sklonite.

Servirajte sarme sa svežim kupusom i sjajnim sosom tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: