Način pripreme
Sklonite kočanj kupusa. Stavite kupus u šerpu sa kašikom sirćeta i kašikom soli i skuvajte. Ocedite kupus u cediljki. Razdvojite listove.
Sipajte šolju maslinovog ulja u duboki tiganj i zapržite iseckani luk. Dodajte mleveno meso i usitnite. Sipajte belo vino. Dodajte paradajz, peršun, kumin i biber. Stavite prstohvat soli i pirinač.
Sipajte šolju tople vode. Kuvajte dok ne ostane na masnoći. Stavite po kašiku nadeva za sarme u sredinu svakog lista. Uvijte sarmice.
Poređajte sarme od kupusa u šerpu, stavite tanjir odozgo, posolite i dodajte toplu vodu. Stavite dve kašike paradajz pirea.
Kuvajte sat vremena na umerenoj ringli. U posudici umutite brašno, žumance i kiselo mleko. Sipajte malo sosa, promešajte i vratite u šerpu. Ostavite da provri 2-3 minuta i sklonite.
Servirajte sarme sa svežim kupusom i sjajnim sosom tople.