Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa telećim mlevenim mesom i paradajzom

Špagete sa telećim mlevenim mesom i paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Špagete sa telećim mlevenim mesom i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Italija, zdravo! Danas ćemo jesti ukusnu testeninu sa teletinom i Bolonjeze sosom"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 300 g
  • špagete - 300 grama
  • crveno vino - 100 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 1 komad
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • čeri paradajz - 10 komada
  • paradajz - 3, mleveni
  • bosiljak - 1/2 supene kašike
  • origano - 1/2 supene kašike
  • crni biber - 3 - 4 prstohvata
  • parmezan
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju.

U međuvremeno pripremite sos za pastu.

Zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckanu šargarepu, beli luk i luk. Čim omekšaju, u njih dodajte mleveno meso.

Mešajte dok se ne pretvori u sitne mrvice. Sipajte crveno vino i kada lakohol ispari, dodajte ceo čeri paradajz i mleveni veliki paradajz.

Začinite origanom, bosiljkom i solju po ukusu. Smanjite jačinu vatre i kuvajte dok ne bude gotovo.

Gotov sos začinite upravo samlevenim biberom.

Rasporedite špagete u tanjire, a odozgo ih zalijte pripremljenim Bolonjeze sosom.

Pospite parmezanom i odmah servirajte.

Špagete sa telećim mlevenim mesom i paradajzom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: