Način pripreme
Skuvajte špagete u posoljenoj vodi prema instrukcijama na pakovanju. Ocedite i ostavite sa strane, čuvajući malo vode za kuvanje.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk i praziluk i dinstajte 2-3 minute dok ne omekšaju.
Dodajte teleće mleveno meso u tiganj i zapržite ga mrveći ga kašikom dok se ravnomerno ne skuva i ne dobije zlatkastu boju.
Dodajte naseckanu crvenu salatu i izmešajte. Ona će brzo omekšati. Zatim dodajte alevu papriku, origano, so i crni biber.
Sipajte sos paradajz i dobro izmešajte. Smanjite ringlu i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Ako je sos previše gust, dodajte malo sačuvane vode od špageta.
Dodajte skuvane špagete u tiganj sa sosom i dobro izmešajte da se ravnomerno pokriju.
Špagete na italijanski način poslužite tople tako što ih po želji pospete narendanim parmezanom i dekorišite litovima bosiljka.
Crvena zelena salata dodaje blago gorak ukus i svežinu u jelo, ali ukoliko više volite slađi ukus, možete dodati i malo narendane šargarepe u sos.
Neka vam je slatko sa mojim unikatnim špagetama sa telećim mlevenim mesom, crvenom salatom i prazilukom!
Pogledajte još koje začine da stavljate u špagete, kao i koliko špageta je jedna porcija.