Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Barovi»Pločice sa susamom i bademima

Pločice sa susamom i bademima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pločice sa susamom i bademima
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Napunite svoje telo energijom sa ovim brzim i mnogo ukusnim pločicama sa susamom"

Potrebni sastojci

  • susam - 320 g, oguljeni, beli
  • bademi - 70 g, sirovi
  • suncokretove semenke - 100 g
  • med od bora - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Susam se sipa u tiganjsa nelepećim premazom.

Zapeče se na visokoj temepraturi uz neprestano mešanje dok ne porumeni.

Badmi se krupno iseckaju u secku.

Kada je susam blago porumeneo, dodaju se bademi i suncokretove semenke.

Propržavanje traje još 10 minuta uz neprestano mešanje.

Med od bora se stavlja u posudu na vodenu paru i kuva se 10 minuta.

Nakon što je med skuvan, dodaju se semenke.

Veoma dobro se izmeša i kuva se još 5 minuta, nakon čega se skida sa ringle.

Smesa se sipa u tepsiju sa rupicama na namočeni papir za pečenje.

Ostavlja se da se ohladi na 30 minuta, nakon čega se seče na komade.

Nakon što se iseku domaće pločice sa susamom, ostavlja se da se u potpunosti ohladi.

Slatke pločice sa susamom se čuvaju u kutiji na sobnoj temperaturi tako što se svaki komad vadi iz tepsije i stavlja se na papirni ubrus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: