Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Karfiol punjen kačkavaljem

Karfiol punjen kačkavaljem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Karfiol punjen kačkavaljem
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ovaj karfiol punjen kačkavaljem pojedite dok je još topao"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • kačkavalj - 100 g
  • himalajska so - 1 kašičica, sa začinima
  • beli luk - 2 čena
  • majonez - 100 g
  • čedar - sir za posipanje, izrendani
* merne jedinice

Način pripreme

Glavica karfiola se opere i stavlja u šerpu sa vodom.

Kuva se otprilike 20 minuta ili dok ne bude polugotova.

nakon toga se cedi od vode i prebacuje se u podmazanu tepsiju.

Kačkavalj se seče na male komadiće i stavlja se između ružica karfiola.

Cela glavica se posipa himalajskom solju začinjenom začinima.

Čenovi belog luka se istucaju i izmešaju u majonezu s kojim se posle premazuje karfiol.

Na kraju se posipa izrendanim čedar sirom i stavlja se u rernu.

Punjeni karifol se zapeče na otprilike 1/2 sata na 200°C.

Servira se još topao karfiol punjen kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: