Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Karfiol punjen mlevenim mesom

Karfiol punjen mlevenim mesom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1637997854
Karfiol punjen mlevenim mesom
Fotografije: Evgenia
1 / 4
06/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Zaista zanimljivo zvuči ovaj predlog od karfiola punjenog mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednje velika glavica
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica, kromid
  • prezle - 60 g
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 60 g
  • maslinovo ulje - za premazivanje
  • mocarela - 60 g
  • čedar - 1 slajs
  • crni biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo karfiol i operemo ga. Stavljamo ga u šerpu sa vodom na ringlu.

Kada voda provri, posolimo je, smanjujemo ringlu i ostavljamo tako na otprilike 10 minuta.

Vadimo karfiol i ostavljamo ga da se ocedi u đevđiru i da se ohladi.

Nakon što ga premestimo u tepsiju na papir za pečenje i premazujemo ga maslacem i maslinovim uljem dok je još topao.

Nožem blago otvaramo ružice karfiola trudeći se da ne razrušimo njegovu celovitost i punimo mlevenim mesom prethodno začinjenim lukom, jajetom, prezlama i začinima.

Posipamo mocarelom i čedar sirom.

Pečemo punjeni karfiol u prethodno zagrejanoj rerni do 180°C rerni 40 minuta ili dok mleveno meso ne bude gotovo.

Neka Vam je slatko sa ovim karifolom punjenim mlevenim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: