Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Domaća pogača sa svežim mlekom

Domaća pogača sa svežim mlekom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Domaća pogača sa svežim mlekom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 6
29/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Razlog broj 1 da ne kupujete hleb u prodavnici - ova domaća pogača sa maslacem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka zamesimo meko testo koje se ne lepi. Pokrivamo i ostavljamo da nadođe 20 minuta. Premesimo ponovo i podelimo na 8 delova.

Od svake oblikujemo loptu. Svaku loptu razvučemo na koru, namažemo uljem i sečemo na dva dela.

Svaki deo uvijamo u rolat, dva rolata ukrstimo po sredini i uvijemo.

Uvijamo u krug i stavljamo u namazan pleh.

Oblikovanu pogaču ostavljamo da nadođe 15 minuta.

Nadošlu pogaču namažemo žumancem, umućenim sa malo ulja.

Pečemo na 180 stepeni 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: