Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni šaran sa mnogo luka, paradajza i oraha

Punjeni šaran sa mnogo luka, paradajza i oraha

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k161
Punjeni šaran sa mnogo luka, paradajza i oraha
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
06/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Uvek sjajno izgleda i sjajan je ukus punjenog šarana"

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 2 kg (očišćen, u ovom slučaju je 1, 5 kg)
  • luk - 1, 5 kg, cni (očišćen i isečen)
  • orasi - 200 g, istucani
  • paradajz - 400 g, na kocke
  • so - po ukusu
  • biber - mleveni i zrna
  • aleva paprika - po ukusu
  • lovorov list
  • piment - zrnca
  • selen
  • ulje
  • limun - 1 komad
  • peršun - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na ringlu sa masnoćom stavljamo crni luk, isečen i dinstamo ga. Kada omekša, stavljamo istucane orahe. Promešamo dobro.

Začinjavamo solju, mlevenim biberom i alevom paprikom. Ostavljamo na kratko pod poklopcem. Na kraju stavljamo paradajz, lovorov list, zrnca pimenta i zrnca bibera i selena.

Ponovo mešamo i ostavljamo deset minuta da provri. Kada se blago ohladi nadev, punimo očišćenog šarana sa delom nadeva. Ja ga ne zašivam.

Nikada mi ne iscuri nadev. Ali ako želite možete da ga zašijete iglom i koncem ili da stavite čačkalice.

Stavljamo šarana u veliku posudu za pečenje i prelivamo ga uljem.

Pečemo dok riba ne bude gotova, nakon čega sipamo preostali nadev oko nje. Vraćamo u rernu i zapečemo kratko samo na gornjem grejaču.

Sečemo limun na kolutove u poređamo preko šarana.

Gotov punjeni šaran posipamo obilno peršunom isečenim na sitno.

Uvek sjajno izgleda i sjajan je ukus punjenog šarana sa lukom, paradajzom i orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: