Način pripreme
Prosejemo brašna, stavljamo ih u posudu.
U posudu dodajemo šećer, kvasac i toplu vodu, promešamo i ostavljamo da naraste.
Pomešamo pivo sa tečnim medom, slatkom, solju i maslinovim uljem. Dodajemo kvasac u pivo i promešamo.
Počinjemo da dodajemo prosejano brašno. Dobiće se lepljivo testo, namažite ruku i počnite da prebacujete testo sa jedne u drugu ruku oko 2 minuta.
Namažemo ga, stavljamo u posudu i pokrivamo krpom oko 40 minuta, nakon toga ga ponovo razmesimo i ostavljamo još 40 minuta.
Stavljamo brašno na radnu površinu i razvijamo testo u kvadrat visine 1 cm.
Sakupljamo ga, uzimamo ga u ruke i oformimo lopti. Pokrivamo integralno testo 20 minuta.
Pomešamo sastojke za mazanje, namažemo hleb, posipamo ljuspama u pravimo razreze.
Pečemo ukusan integralni hleb u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta, nakon toga smanjujemo na 200 stepeni i pečemo još 10 minuta.
Ovaj integralni hleb sa pivom i medom će vam se definitivno svideti.