Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni šaran sa pirinčem, orašastim plodovima i pomorandžom

Punjeni šaran sa pirinčem, orašastim plodovima i pomorandžom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638732k154
Punjeni šaran sa pirinčem, orašastim plodovima i pomorandžom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
08/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Zapravo smo začuđeni koliko nam je dobro ispao ovaj punjeni šaran"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • maslac - 20 g
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • pečurke - 4 komada
  • suvo grožđe - 2 šake
  • orasi - 100 g
  • pomorandža - 2 komada, kora i sok
  • so
  • biber
  • ulje
  • limun - kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Glavicu luka zapržimo u 20 g maslaca, dodajemo šolju i po pirinča, takođe da se blago zaprži dok ne postane kristalast, 3-4 pečurke, 2 šake suvog grožđa. oko 100 g oraha, narendanu koru 2 pomoranžde, sok od dve pomorandže, so, biber.

Sipamo vode 1:3 za pirinač i kuvam dok ne bude polu gotovo.

Nadevom punim šarana, prethodno posoljenog spolja i iznutra, raspoređujem i sa strane oko ukusnog šarana preostali nadev.

Kapnem malo ulja preko ribe, poređam limun i pečem punjeni šaran sa pirinčem, orašastim plodovima i pomorandžom na 200 stepeni oko 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: