Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Uspešan majmunski hleb

Uspešan majmunski hleb

Uspešan majmunski hleb
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Loše je što možemo da pojedemo mnogo ovog hleba"

Potrebni sastojci

  • brašno - belo
  • voda - 200 ml, mlaka
  • so - 2 kašičice, ravne
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • kvasac - 20 g
  • kukuruzno brašno - 200 g, integralno
  • ulje - 3 kašike
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 2 kašičice, ravne
  • za umakanje
  • šarena so - 2 prstohvata
  • maslac - 80 g
  • semenke - miks
  • sir - 150 g
  • peršun - 1/2 vezice, isečen
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Namrvite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom, dodajte 5 kašike, brašno i ostavite da se aktivira. Sipajte kukuruzno brašno i još 2 šolje belog brašna.

Napravite udubljenje i sipajte kvasac, so, kiselo mleko i ulje. Promešajte i zamesite meko testo za hleb. Namažite i ostavite da naraste.

Pomešajte peršun, istopljeni maslac, čen belog luka, gnječeni i šarenu so. Iskidajte loptice. Stavite malo sira i oblikujte. Potopite u maslac i stavite u kalup za kolač.

Pospite majmunski hleb miksom semenki i ostavite još 20 minuta.

Pecite domaći vazdušasti hleb na 180 stepeni dok ne bude gotov. Nakon što je gotov pomoću noža izvadite iz kalupa i prebacite na poslužavnik.

Uspešan majmunski hleb je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: