Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od palačinki sa maskarpone sirom

Torta od palačinki sa maskarpone sirom

NikiNiki
Guru
565853k
Torta od palačinki sa maskarpone sirom
Fotografije: Niki
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Svaki praznik će ubuduće biti još sjajniji, zato što će na stolu biti i torta od palačinki"

Potrebni sastojci

  • Za palačinke
  • jaja - 8 komada
  • mleko - 320 ml
  • pavlaka - 180 ml
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 200 g
  • šećer - 40 g, u prahu
  • so - 1 prstohvat
  • Krem od jaja
  • mleko - 150 ml
  • pavlaka - 40 ml
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 60 g
  • fikirani bademi
  • skrob - 15 g, kukuruzni
  • maskarpone sir - 250 g
  • čokolada - 100 g, bela
  • pavlaka - 200 g
  • kafa - 1 kašičica, gotova
  • Za sos
  • voće - 350 g
  • šećer - 100 g
  • skrob - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešam sve sastojke za palačinke i pečemo ih samo sa jedne strane. Ostavljamo da se ohlade.

Za krem od jaja mutimo žumanca sa šećerom i skrobom dok se ne dobije pena. Dodajemo toplo mleko i pavlaku.

Stavljamo na tihu vatru i neprestano mešamo 6-7 minuta da se zgusti.

Za drugi krem čokoladu istopimo na vodenoj pari i dodajemo je u krem od jaja.

Blago mutimo maskarpone sir, posebno mutimo pavlaku i dodajemo je u maskarpone sir. Dodajemo kafu u krem od jaja.

Dodajtemo maksarpone sir u krem i ostavljamo u frižideru na 5 sati.

Pripremamo voće na tihoj vatri u šerpi dok ne omekša.

Ostavljamo u frižideru da se ohladi. Počinjemo da sastavljamo tortu naizmenično ređajući palačinke i krem.

Završavamo kremom, sečemo krajeve palačinke i lepo mašemo kremom.

Polivamo tortu sa voćem i posipamo filiranim bademima. Ostavljamo u frižideru da se stigne.

Torta od palačinki sa maskarpone sirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: