Način pripreme
Stavljamo pirinač u cediljku i peremo ga ispod mlaza mlake vode na otprilike 10 minuta pažljivo mešajući. Posle ga ostavljamo na sat vremena da se ocedi i osuši-
Za to vreme prokuvamo pirinčano sirće sa solju i smeđim šećerom i ostavljamo ih da se hlade. Nakon sat vremena stavljamo pirinač sa vodom u šerpu i čekamo da provri, nakon čega smanjujemo ringlu do najnižeg stepena i kuvamo deset minuta (dok ne upije vodu).
Ostavljamo sa strane na 10-15 minuta pokrivenog poklopcem da se dinsta. Dodajemo pirinčano sirće i mešamo, posle premaštamo gotov pirinač u plastičnu posudu.
Uzimamo podlogu za uvijanje sušija i koru nori koju stavljamo sa blistavom stranom ka dole.
Stavljamo sloj pirinča (120 g, skuvan) na 2/3 kore ostavljajući gornji kraj slobodan da bi se dobro zalepilo prilikom savijanja.
Ređamo u kraj pirinča koji je ka nama, krem sir, susam, losos, krastavac/avokado, nakon čega uvijamo podlogom za suši u rolat.
Oštrim nožem, namočenim vodom, sečemo rolat po sredini i posle na još četiri razreza tako što svaki put močimo nož vodom prilikom sečenja. Sa ovom gramažom proizvoda dobila sam četiri rolata sušija od četiri nori kora.
Poslužujemo sa soja sosom i po želji iseckanim sremušom.
Ukusan suši sa lososom je gotov.