Način pripreme
U posudi umutimo 2 jajeta sa 1 šoljom šećera u prahu dok ne dobijemo mekanu smesu. Dodajemo 1 šolju ulja i 1/2 šolje meda.
Umutimo lepo smesu. U 1 šolju brašna dodajemo 1 kašičicu sode i 2 kašičice cimeta. Promešamo.
Dodajemo u smesu od jaja i lepo ponovo promešamo. Preostalo brašno, oko 600 g dodajemo postepeno dok ne počne da se odvaja i lepi po rukama. Uvijamo testo streč folijom i ostavljamo u frižideru na pola sata.
Razvučemo, isečemo čovečuljke uz pomoć kalupa. Ređamo na pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 7-8 minuta. Ostavljamo da se potpuno ohlade.
Pravimo ajsing. U posudu stavljamo 500 g šećera u prahu (dva puta prosejemo), 2 belanca, 2 kašičice kukuruznog skroba i 2 vanile. Mutimo lagano mikserom 3 minuta.
Nakon toga dodajemo 2 kašičice soka od svežeg limuna i mutimo još minut. Pokrivamo ajsing mokrim papirom i ostavljamo u frižideru pola sata.
Podelimo u posudice, zavisi koliko boja želimo. Obojimo poslastičarskom bojom i ukrašavamo medenjake.
Ostavljamo ajsing da se stegne.
Medeni čovečuljci sa cimetom su spremni da unesu praznično raposložoženje u kuću!