Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosu

Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosu

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Nadamo se da će se i vama mnogo dopasti ove ćuftice od divljeg zeca"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - otprilike 600 g, od divljeg zeca
  • paradajz - 2 velike konzerve (može i začinjene bosiljkom)
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 6 čenova
  • jaja - 2 komada
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • bosiljak - 15 listića (10 za sos, drugi za ukras)
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • šećer - prstohvat
  • parmezan - 70 g, kačkavalj
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se začinjava jednom glavicom luka, peršunom, solju, crnim biberom, čubarom i jajima (može da se stavi i čen - dva čena presovana) i malo ulja, zato što je mleveno meso dosta posno. Posle u frižider.

Moje mleveno meso je stajalo 48 sati i možda su zbog toga ćuftice ispale odlične!

U jako zagrejanom ulju se prže ćuftice koje se oblikuju kao loptice i uvaljaju se u brašno. Nakon toga se vade, stavljaju se na papirni ubrus da se ocedi masnoća.

Sitno iseckani luk i beli luk se proprže u tepsiji na ringli, sipa se paradajz i smanjuje se ringla koliko je potrebno da se krčka sos.

Posle se stavlja prstohvat šećera, sitno iseckan bosiljak, so, crni biber i belo vino i počinje da se meša dok sos ne počne da se zgušnjava i dok alkohol ne ispari.

Stavljaju se ćuftice unutra i lepo se zalivaju sosom.

U prethodno zagrejanoj rerni na 200°C na otprilike 10-15 minuta se dovršavaju ćuftice sa paradajz sosom dok se sos u potpunosti ne zgusti.

Odozgo se posipa izrendanim parmezanom i stavlja se nazad u rernu i isključuje se! Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosu se ukrašavaju ostalim listićima bosiljka!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: