Način pripreme
Luk, krompir, šargarepa i paprika se iseku na sitno.
U šerpi se zagreva ulje, prvo se zaprži luk 1-2 minuta, a posle se dodaju preostali začini. Mešajte povrće da ne zagori.
Pileći batak treba da je prethodno skuvan. Kosti se odstrane, a meso se iskida ili naseče.
Meso se dodaje u povrće.
Ostavlja se se 5 minuta da se zaprži, pri čemu se meša s vremena na vreme.
Dodaje se voda. Ostavlja se da se kuva 25-30 minuta.
Dodaje se Magi začin za pileću supu sa rezancima, peršun, malo čilija, a ljubitelj mnogo ljutog mogu da doaju celu kašičicu.
Ako ima potrebe dodaje se so po ukusu.
Ostavlja se da vri 5-6 minuta ukusna pileća čorba.
Po želji može da se napravi zaprška.
Ukusna pikantna pileća čorba se servira topla.