Način pripreme
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Napravite koru tako što umutite malsac sa šećerom, dodate žumance jedno po jedno dok ih smesa ne upije. Dodajte vanilu.
Dodajte kakao i dve vrste brašna, belo i bademovo. Umutite belanca na čvrst sneg. Dodajte malo po malo u smesu sa bademima i mešajte.
Smesu sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje i lepo poravnajte spatučom. Peciite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Isecite krugove prečnika oko 5 cm.
Napravite krem tako što pomešajte isečke od kore, sitno iseckane, mekani maslac, mleko i preostale sastojke. Lepo promešajte dok se ne dobije krem.
Rastopite maslac na pari sa sitno izlomljenom čokoladom, uz neprestano mešanje.
Uzmite jedan krug, namažite ga kremom (oko 1 kašičicu) i zalepite drugim krugom. Namažite sa strane zalepljene krugove i uvaljajte ih u bademovo brašno.
Stavite kašičicom odozgo preko svakog keksica i lagano zavrtite da se čokolada razlije do kraja kruga, ali da se ne razliva po glazuri od badema.
Komentari