Način pripreme
Prvo stavite kvasac u mlako mleko, sa kašikom šećera, kašikom brašna i pustite da nadođe. U brašno dodati kašiku soli, sipati jaje, kvasac, ulje, malo zagrijano 500 ml pola mleko–pola voda i umesiti testo i staviti ga na toplom da testo naraste.
Kada se testo naraslo, staviti ga na radnu površinu i od ove količine napraviti 28 loptica. Loptice staviti da malo odmore (oko 20 min). 27 loptica razviti kao za pekarske kifle.
U svaku kiflu staviti po malo sira. Zarolati kiflu i preseći ih na pola ali ukoso. Prvi red ide 22 polovine, gde smo preseklii ide uz sami rub tepsije.
Drugi deo slažemo isto 18 polovina, isto deo koji je sečen stavljamo okolo, ali ih malo prema sredini kruga naginjemo. U sredinu ide ona 1 loptica koja je ostala i na kraju slažemo preostalih 14 polovina oko kruga, lagano ih stavljamo.
Ostaviti da još malo nadođe, prekriti prozirnom folijom oko 20 min da odstoji na toplom.
Premazati pogaču žumancem i posuti susamom, lanom Peći na 200 stepeni oko 40 min. Staviti alu–foliju kad porumeni pogača.
Pečenu lepu pogaču cvet sa sirom premazati uljem i možete služiti.