Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesite ne mnogo tvrdo, elastično testo. Mešenje se preporučuje, jer što se testo više mesi, više će nadoći vaša pogača.
Namažite testo uljem i ostavite pokriveno da nadođe.
Podelite testo na dva dela, razvucite prvo jedno na ne mnogo tanku koru, namažite maslacem i uvijte u rolat. Rolat isecite na trouglove, poređajte ih u pleh, koji možete namazati uljem, ili obložiti papirom za pečenje.
Od drugo dela takođe oblikujte trouglove i poređajte između drugih, a od ivica napunite sredinu. Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite umućenim žumancem, pospite susamom i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.
Možete sami pripremiti dekoraciju, tako što napravite testo za dekoraciju i oblikujete cvetiće, a ako nemate vremena, ostavite ukusnu pogaču sa limunadom takvu kakva je.
Pecite je ne manje od 40 minuta.