Način pripreme
Od smese za palačinke ispecite 14 debljih palačinaka.
Skuvajte prvo fil. Stavite 500 ml mleka da se skuva sa 200 g šećera. Zatim u tome zakuvajte smesu od 100 ml mleka, 2 jaja, 3 vanilin šećera 40 g gustina. Fil ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku. 2 želatina potopite u 200 ml hladne vode. Potom ga otopite i umutite mikserom sa žutim filom, te dodavajte umućenu slatku pavlaku malo po malo.
Uzmite kalup za tortu i obložite ga sa 7 palačinaka. Stavite zatim 1/3 fila. Voće iseckajte na kockice.
Ostalih 7 palačinaka napravite kao džakčiće napunjene sa malo voća i po dve kašike fila. Svaki džakčić stavite preko fila.
Premažite ostatkom fila i umotajte palačinkama fil. Tortu stavite u zamrzivač.
Kad se dobro stegne i ohladi okrenite na poslužavnik i prekrijte otopljenom glazurom.
Voćna palačinka torta je gotova!