Pirinač tepenjaki

Pirinač tepenjaki
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Drugačiji i veoma interesantni ukusi u jednom tanjiru - odličan pirinač tepenjaki"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g, basmati
  • luk - 1 komad
  • paprike - po parče zelene, crvene, žute
  • pečurke - 3 komada
  • šargarepa - 1 koamad
  • grašak - šaka, zamrznut
  • škampi - 20 g, zamrznuti
  • jaja - 1 komad
  • so
  • soja sos - 3 supene kašike
  • đumbir - prstohvat u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u malo vode. Treba da ostane suv, bez tečnosti.

Isecite povrće na komade. Oljuštite pečurke. Isecite na kriške.

U tiganj stavite 3 supene kašike maslinovog ulja. Pržite pečurke dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte luk, šargarepu i papriku.

Sačekajte da omekšaju malo i stavite grašak i škampe.

Nakon nekoliko minuta dodajte pirinač, soja sos, đumbir i so.

Sačekajte sve da se skuva i razbijte jaje.

Dobro promešajte.

Sačekajte nekoliko minuta i isključite pirinač u tiganju.

Sipajte u duboke tanjire i servirajte odmah pirinač tepenjaki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: