Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zaliveni pirinač

Zaliveni pirinač

Zaliveni pirinač
Fotografije: Jordanka Karadjova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
4
"Bakin recept za osvežavajuć ručak tokom vrelih dana"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • ulje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • kiselo mleko - 1 kantica (400 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač, propržite po želji dok ne postane kristalan.

Dodajte vodu 1:2 i nakon što provri, računajte 18 minuta. Skinite sa vatre, nakon što proverite nekoliko zrnca da li je gotov. Posolite po ukusu i dobro izmešajte.

Pirinač sipajte u pljosnatu i duboku posudu. Ostavite na 15 minuta da se malo ohladi.

Dok čekate da se ohladi, zagrejte 6 supenih kašika ulja u tiganju i propržite alevu papriku na kratko.

Ravnomerno rasporedite kiselo mleko špatulom po pirinču. Nakon toga uzmite proprženu alevu papriku i dekorišite prema vašem osećaju.

Tako zaliveni pirinač ostavite da se u potpunosti ohladi ili barem da se stegne na 30-40 minuta. Može da se konzumira i topao.

Moja baka ga je servirala hladnog iz frižidera, veoma osvežavajuć ručak tokom letnjih dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: