Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Domaća štrudla sa makom

Domaća štrudla sa makom

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Domaća štrudla sa makom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
27 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
18
"Ko je za jedno parče domaće štrudle sa makom?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • brašno - 500 - 600 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • kvasac - 10 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • fil
  • mak - 100 g
  • griz - 100 g
  • mleko - 1 čaša
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U malko mleko sipati mak i dodati šećer obavezno jer mak nije sladak.

Za to vreme u posudu ubaciti brašno, ulje, mleko, jaja, i zamesiti ostaviti da naraste. Mesiti da postane glatko.

Posle toga uzeti testo i razviti koru i premazati je sa filom od maka. Pre pečenja premazati je jajetom.

Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

Kada se domaća štrudla sa makom ispeče iseći i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: