Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Klasična bugarska musaka

Klasična bugarska musaka

TediGoTediGo
Početnik
24637
Klasična bugarska musaka
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ne mislimo da postoji čovek koji ne voli klasičnu bugarsku musaku"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • crvene paprike - 1 komad, veća
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • čubar - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • za prelivanje
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 500 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isčemo krompir na sitne kockice. U dubokoj posudi ugrevamo ulje.

Dodajemo u njega sitno iseckani čuk i papriku.

Kad omekša dodajemo mleveno meso i lepo propržimo.

Nakon toga dodajemo krompir i začine i lepo promešamo.

Kad krompir promeni boju i omekša malo, dodajemo paradajz pire i promešamo.

Skidamo sa vatre. Sipamo musaku u veliki pleh i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu da se zapeče.

Kad krompir bude gotov, prelivamo musaku prelivamo prirpemljenim od navedenih sastojaka.

Pečemo musaku dok ne dobije zlatnu boju.

Recept za musaku je ispunjen!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: